Hjärtefrågor

Vinn en vistelse i Trädhushotell Sjunde Himlen! doski Vinn en vistelse i Trädhushotell Sjunde Himlen. Lotteripengarna går oavkortat till Sara Doskis fina volontärarbete bland barnen i flyktinglägren i Syrien och Irak.
Resan till Malawi var arrangerad av barnrättsorganisationen Plan Sverige Hade under några år sparat pengar till ”mitt livs resa”. Under två veckor reste vi runt och besökte byar och skolor där Plan är involverade. Malawi är ett av världens fattigaste länder. Där blev jag väldigt imponerad av Plans arbetsmetoder. De insamlade medlen omsätts på ett mycket kostnadseffektivt sätt. Vi har sett och hört vuxna och barn berätta om barnrättsorganisationer, vattenregleringsprojekt, microlån, latrinprojekt och volontärer i det egna landet osv, osv. Skolprojektet ”Learn without Fear” ligger oss varmt om hjärtat. Vi har därför i samarbete med Plan Sverige vid flera tillfällen haft insamlingar så att fler och fler barn ska ha möjlighet att också våga gå till skolan. Plan hjälper också till att utbilda föräldrar, barn, byhövding och lärare osv om barns rättigheter. Barn ska inte behöva vara rädda för våld och övergrepp på väg till eller i skolan. För att ett land ska kunna utvecklas måste barnen våga gå till skolan, både flickor och pojkar.

Alla barn borde få gå i skolan.

Vi blev oerhört varmt och vänligt välkomnade till skolorna och alla fadderbyarna som vi besökte.

Learn without fear

På just denna skola berättar såväl barn som rektor och lärare att många fler elever vågar komma till skolan efter det att man startat projektet ”Learn Whitout Fear”.

En konservburk med utstansade hål i botten får vattnet att rinna såpass långsamt att man hinner tvätta sig med dom mödosamt hemburna dropparna. En uppfinning som bidragit till färre sjukdomar.

Plan Sverige