Trädhus Sjunde Himlen

Inte i vår vildaste fantasi kunde vi ana att så många människor ville bo i ett träd. För att möta efterfrågan beslöt vi att bygga ytterligare ett hus i trädtopparna – lika unikt och lika speciellt som Andrum. Det första steget var att döpa vår vision till Sjunde Himlen.

Med det löftesrika namnet inleddes vårt skapande. Inspiration inhämtades från anrika byggnader i bl.a. Trosa, gamla Linköping, Hjo och inte minst från Mössebergsparken i Falköping. Vi tänkte oss ett vackert hus – någonting i stil med ”Grosshandlarens sommarhus i skärgården” i början på 1900-talet. Inget slott men idylliskt och med mycket snickarglädje. Stjärnhimlen ovanför sängen för tankarna till den berömda sagan ”Tusen och en natt”. Att sova ute under stjärnhimlen är ju det bästa man kan uppleva, men kanske inte alltid så lätt att väderanpassa. Vi var väldigt förtjusta och inspirerade av båda karaktärerna så det fick bli en blandning.

frukost / breakfastI tornrummet kan man sitta vid runda bordet under kristallkronan och känna sig lika ståndsmässig som grosshandlaren förmodligen gjorde på sin tid. När man ligger i den sköna sängen med stjärnhimlen som lyser i taket ovanför, ja då är det den världsberömda sagan ”Tusen och en natt” som man kommer att tänka på.

Den gröna tråden fortsätter bokstavligt talat uppåt väggarna. Naturliga färgpigment har vispats ihop med linolja och ägg från grannens kravhöns. De vackra ekologiska textilierna från Gudrun Sjöden väcker glädjen i själen. I dubbelsängen sover man gott på de ekologiska madrasserna från Grön Interiör. Faciliteterna är enkla, välfungerande, klimatsmarta och hållbara. Fråga oss gärna mer om detta vid bokningstillfället.

Du hittar alla våra priser här!

Inte i vår vildaste fantasi kunde vi ana att så många människor ville bo i ett träd!

Idylliskt och med mycket snickarglädje.

Lycka kan vara att ligga insvept i en varm filt på en vilstol, läsa en bra bok och sova en liten stund.

Naturliga färgpigment har vispats ihop med linolja och ägg från grannens Krav-höns.

Nästan alla våra trädhusgäster skriver några rader i vår gästbok. Sedan 2004 är flera böcker fullskrivna. Se vad vad folk skriver i vårt bildgalleri!